Bezig met laden...

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Dus krijgt preventie veel aandacht in onze praktijk. Goed poetsen is van essentieel belang voor het voorkomen van tandvleesproblemen. Als preventieassistente kunnen we u daar alles over vertellen. Wij besteden veel aandacht aan de gezondheid van uw mond. Want die vormt de basis voor behoud van een gezond en stralend gebit. (zie artikel: 'Mondhygiënist goed voor het hart').

-----------
De preventieassistente is een ervaren tandartsassistente met een aanvullende opleiding. Voorbeelden onze werkzaamheden:

  • Zelfstandig tandsteen verwijderen boven het tandvlees (supragingivaal tandsteen)
  • Fluoridebehandelingen
  • Poetsinstructie geven
  • Anamnese afnemen: aan de hand van een vragenlijst inventariseren van ziekten en afwijkingen, het gebruik van medicijnen en leefgewoonten die de mondgezondheid kunnen beïnvloeden
  • Pocketmetingen uitvoeren

Angst en narcose

Angstpatiënt?
De tandheelkundige techniek is de laatste jaren sterk veranderd. De spookverhalen uit uw jeugd zijn allang verleden tijd. Behandelingen kunnen tegenwoordig vrijwel pijnloos. Toch kan het zijn dat u bang bent. Wat de oorzaak van die angst ook is, het is van belang dat er wederzijds vertrouwen is tussen u en uw tandarts. Praat er dus over met ons. Zo zijn wij erop voorbereid en kunnen eventueel extra tijd voor u nemen.

Tips om angst al vroeg te voorkomen
Angstpreventie begint bij kinderen. Neem uw kind zo vroeg mogelijk mee naar de tandarts. Twee jaar is een prima leeftijd. Bij zo’n eerste bezoek kijken we alleen maar naar de tandjes. Ondertussen kan uw kind een beetje rondkijken en vertrouwd raken met onze praktijk. Uit onderzoek blijkt dat hoe eerder een kind op deze manier went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is dat er later angst ontstaat.

Narcose
Wij doen ons uiterste best om u gerust te stellen zodat u kunt ontspannen. Als we iets moeten doen wat pijnlijk is, stellen we voor om dat te verdoven. Desondanks komt het voor dat de angst zo hevig is dat er geen andere uitweg is dan behandeling onder narcose. In die gevallen verwijzen we door naar de Amalia kliniek in Kerkrade.